به از بین رفتن جنین قبل از به تکامل رسیدن و رسیدن به پایان بارداری یعنی زمانی که قبل از هفته بیستم بارداری است سقط جنین می گویند. در صورتی که سقط جنین بیشتر از دوبار پیاپی در بارداری اتفاق بیفتد سقط مکرر و یا سقط تکراری گفته میشود که نیاز به پیشگیری سقط مکرر
و بررسی بیشتری دارد.
احتمال سقط پر تکرار در حاملگی بعدی و بعد از یک بار سقط ۲۴ درصد است. .
سقط پی در پی ۳۰ درصد بعد از سه بار سقط پی در پی ۳۵ درصد و همین روند بالاتر می رود انجام بررسی های لازم در جهت تعیین دلیل وقت تکراری بعد از دومین سقط پی در پی برای زوجین پیشنهاد می شود به خصوص در افرادی که شرایط زیر را داشته اند این امر ضروری است.
اگر سن خانم بالای ۳۵ سال باشد وجود سابقه سقط جنین قبلی بعد از تشکیل قلب جنین و فعالیت آن وجود مشکلات در ناباروری در زوجین و یا در صورت تمایل زوجین و انجام سریع تر بررسی می گردد.
دلیل سقط مکرر چیست؟


عوامل مختلفی ممکن است باعث سقط مکرر دچار شود یکی از دلیل آن علل ایمونولوژیک است این دلیل در سیستم ایمنی و محیطی یک دلیل سقط مکرر است و بیشتر منجر به سقط در سه ماه های اول بارداری میشود ۶۰ درصد موارد سقط مکرر دارای دلایل ایمونولوژیک هستند دلیل دیگر فقط هورمونی می باشد.
عوامل هورمونی قبل از هفته دهم بارداری منجر به سقط خواهد شد و ۱۷ درصد موارد سقط را به خود اختصاص می دهد از جمله مشکلات هورمونی مثل تنبلی تخمدان و اختلالات تیروئیدی جزء این مورد هستند.
علل بعدی که مرتبط با سقط مکرر است مشکلات ساختاری رحم می باشد وجود اختلالات ساختاری رحم مثل وجود میوم ها و یا نارسایی دهانه رحم و وجود تیغه میانی در رحم از ناهنجاری های ساختاری درون رحم به حساب می آید این عوامل ۱۰ درصد سقط های مکرر را تشکیل می دهند.
د لیل بعدی عفونت های زنان و برخی بیماری های انگلی است که میتواند به سقط منجر شود و شامل ۵ درصد از کل سقط ها را به خود اختصاص میدهد وجود مشکلات کروموزومی در جنین در هر دورهای از بارداری ممکن است به دلیل مشکلات ژنتیکی و کروموزومی به وجود می آید .
از دیگر عوامل سقط مکرر میتوان به سندروم نفس فسفولیپیدی بیماری قند خون ترمبوز مصرف دخانیات و وجود یک نوع آنتی بادی در بدن مادر اشاره کرد .این عوامل ۳ درصدی سقط های مکرر را به خود اختصاص میدهند در ۵ درصد موارد سقط مکرر هیچ گونه عامل شناخته شده نخواهد داشت.
تشخیص دلیل سقط مکرر


از روش های مختلفی میتوان برای تشخیص دلیل سرفه های مکرر استفاده کرد از جمله این روش ها تشخیص به انجام آزمایش خون و بررسی سطح هورمون ها به خصوص هورمون های تیروئیدی اشاره کرد.
بررسی کروموزومی های زوجین بررسی رحم از نظر وجود نوعی از ناهنجاری های ساختاری با کمک روش هایی مثل هیستروسکوپی هیستروسونوگرافی و عکس رنگی رحم و غیره بررسی از نظر وجود عفونت ها ، انجام بررسی های لازم برای ارزیابی وجود مشکلات مربوط به اسپرم، انجام بررسی های مربوط به سیستم ایمنی انجام بررسی های لازم از نظر وجود نوعی بیماری های زمینهای مثل دیابت و غیره
درمان سقط مکرر
درمان سقط مکرر با توجه به علت آن پس از تشخیص انجام می شود درمان سقط مکرر در مواردی که دلیل ایمونولوژیکی علت آن باشند با استفاده از دارو هایی مثل هپارین آسپرین ویتامین دی و غیره درمان میشود متفورمین و پروژسترون از جمله درمان های دارویی مورد استفاده برای درمان سقط مکرر با دلایل هورمونی هستند برای درمان سقط مکرر در نتیجه مشکلات ساختاری رحم ایجاد خواهد شد.
ممکن است گاهی نیاز به نوعی از جراحی ها باشد که با استفاده از لاپاراسکوپی صورت میگیرد برای برطرف کردن مشکلات گفته شده و یا بستن دهانه رحم و جلوگیری از باز شدن آن یک سری از عمل ها بر روی دهانه رحم انجام میشود تا فرد قادر به حفظ حاملگی تا پایان دوره خود باید باشد.
جلوگیری از سقط مکرر
باید بدانیم که اقداماتی برای جلوگیری از سقط مکرر وجود دارد یکی از عوامل خطر سقط مکرر چاقی می باشد چاقی از دلایل اصلی سقط پرتکرار است بنابراین کاهش وزن و در کل بهبود سبک زندگی میتواند از بروز سقط در بانوان جلوگیری کند.
استفاده از قرص سقط جنین در بارداری های نا خواسته
طبق پژوهش ها و تحقیقات انجام شده قرص های سقط جنین چندان تهدید آمیز و نا امنی هستند و مصرف خودسرانه آن ها میتوانند مشکلات و عوارض را به همراه داشته باشد خصوصا میتواند زندگی مادر را به خطر بیاندازد این کیفیت و نوع قرص تاریخ انقضای آن بسیار حائز اهمیت است در شرایطی که عدم شناخت صحیح در رابطه با آن نقش داشته باشد میتواند تاثیری خارج از انتظار برای مصرف کننده داشته باشد.
راه پیشگیری از عوارض سقط جنین
زمانی که آزمایشات مربوط به بارداری شما مثبت شد باید مرتبا پزشک در تماس باشد و چه کارهای دوره ای تان را انجام دهید.
از انجام رفتار های پر خطر دوری کنید چگونه درمان دارویی و غیردارویی را به صورت خودسرانه انجام ندهید تغذیه سالم در این دوره بسیار حائز اهمیت می باشد در صورت مراجعه به پزشک و دندانپزشک مورد نظر را در جریان بارداری خود قرار دهید از رانندگی کردن با سرعت بالا بپرهیزید.
پیاده روی و ورزش سبک را در برنامه روزانه تان قرار دهید از قرار گرفتن در محیط های پر تنش و استرس دوری کنید از قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس و مواد سمی دوری کنید.
آشنایی با آزمایش سقط مکرر


زمانی که شما به پزشک مراجعه می کنید در ابتدا از شما یک شرح حال مفصل در رابطه با سابقه جراحی خانوادگی و ژنتیک میگیرند و بعد از آن و انجام معاینات جسمی می پردازند آزمایشی که ممکن است انجام شود آنالیز کاریوتیپ در هر دو طرف است در واقع آرایش و کروموزومی یا ژنتیکی هر فرد می باشد.
هدف از این آزمایش به دست آوردن نا هنجاری ها در والدین می باشد که ممکن است و فرزندشان این ناهنجاری ها را انتقال دهند و سبب سقط جنین اختلالات کاریوتیپ نادر می باشند پزشک میتواند این آزمایش را هم انجام ندهد مگر اینکه ساختار اختلالات رد شده باشد برای رحمی مورد ارزیابی قرار میگیرند و روش های متعددی برای ارزیابی و برای همین وجود دارد.
از جمله سونوگرافی سونوگرافی سالین اشعه ایکس هیستروسالپنگوگرافی mrs کوپی روش های اولیه می باشد که پزشک برای شما تجویز میکند سونوگرافی میتواند اطلاعات دقیق درباره شکل رحم و وجود داشتن فیبروم های رحمی به شما ارائه دهد .
سونوگرافی استالین در این صورت است که مایع داخلی رحم تزریق میشود و پزشک اختلالات داخل رحم را مشاهده میکند همچنین با استفاده از این آزمایشات پولیپ و فیبروم رویدادها و بافت سپتوم یا اسکار را مورد بررسی قرار میدهد.
سپتوم رحم یک ناهنجاری رحمی است که زن از زمان تولدش می تواند به آن مبتلا شده باشد اما راهی برای ارزیابی مدل های فیبروئیدها و ناهنجاری های داخلی رحم انجام میشود. به طور کلی تمام موارد سالم برای خانم ها احتمال بارداری سالم هم وجود دارد.
عدم مصرف مخدر های غیر قانونی و سیگار خطر سقط جنین را تا حدودی کم می کند محدود کردن مصرف کافئین و الکل میتواند در این زمینه نقش موثری داشته باشد اضافه وزن با افزایش خطر سقط جنین ارتباط مستقیمی دارد بنابراین کاهش وزن در نتیجه بارداری به شما کمک می کند
———————————————————–
راه های ارتباطی با دکتر ساره زرع پیما
پیج اینستاگرام دکتر ساره زرع پیما
کانال آپارات دکتر ساره زرع پیما
کانال نماشا دکتر ساره زرع پیما
———————————————————–