دکتر سارع زرع پیما

زایمان سزارین

فهرست مطالب

همانطور که می دانید هیچ چیز همانند در آغوش گرفتن نوزاد برای مادری که ۹ ماه انتظار او را کشیده است شیرین نخواهد بود.

اما برای تحقق یافتن این آرزو نیاز به این است که مراحل زایمان انجام شود امروزه یک سوم از نوزادان در کل جهان به صورت زایمان سزارین متولد می شوند.

این اتفاق بزرگ وصف نشدنی است از احساسات زیبا که بگذریم به نوع زایمان و اینکه زن چگونه فارغ می شود و چه درد ها و سختی هایی را تحمل می‌کند می ‌رسیم.

برای زایمان دو روش طبیعی و سزارین وجود دارد امروزه بر اساس آمار های ثبت شده جهانی حدودا ۱۰ درصد از خانم زایمان سزارین انجام می ‌دهند در ادامه به بررسی کامل این روش و چگونگی انجام آن را مراقبت های بعد از سزارین می پردازیم.

زایمان سزارین چیست؟

سزارین از روش ‌های رایج زایمان است که در اتاق عمل انجام می شود و شامل ایجاد یک برش بر روی شکم برای خارج نمودن نوزاد از رحم است در این روش نوزاد به جای عبور از مجاری زایمان از طریق برش بر روی شکم از رحم خارج خواهد شد.

در اکثریت موارد زایمان سزارین به دلیل جلوگیری از بروز بیماری و گاهی به دلیل آن که زایمان طبیعی تهدید برای سلامت مادر و فرزند است انجام می‌شود.

با توجه به درخواست های بسیار زیاد مادران برای انجام این نوع از بیماری متخصصان زایمان و زنان شرایط و وضعیت را برای ما در توزیع خواهند و شرایط فرد را مورد ارزیابی قرار می دهند.

سپس دستورات لازم را در این باره می گیرند مادران باید بدانند که علم و آگاهی به این روش از زایمان را بداند البته که ممکن است این عمل به صورت اورژانسی و یا پیش‌بینی نشده هم در صورت پارگی زودرس کیسه آب اتفاق بیفتد.

زایمان سزارین در چند هفته انجام میشود؟

این نوع زایمان معمولا در هفته سی و نهم بارداری شکل می‌گیرد و این یعنی حداقل دو هفته زودتر از زایمان متولد خواهد شد به همین جهت برخی از پزشکان سزارین را نوعی زایمان زودرس می دانند.

چه مادرانی باید عمل سزارین را انجام دهند؟

به طور معمول انجام زایمان سزارین زمانی پیشنهاد می‌شود که به دلیل عوارض ناشی از بارداری و یا مشکلات جسمی امکان زایمان طبیعی وجود نداشته باشد و یا مادر نوزاد در معرض خطر قرار گرفته باشند از علت هایی که باعث سزارین میشود عبارتند از:

عدم تناسب سر با لگن مادر

سفالوپلویک اصطلاحی که به معنای بزرگی سر بدن کودک است و در نتوانند از دهانه رحم و لگن خارج شود و با خیال راحت عبور کنند و یا در مواقعی که لگن مادر برای علت تحویل دادن نوزاد به اندازه باز نشده باشد.

اگر چه بعد از سزارین امکان زایمان واژینال هم وجود داشته است اما برای همه خانم ها این شرایط فراهم نخواهد بود عواملی که می‌تواند در زایمان های بعدی تاثیر بسزایی دارند شامل نوع برش رحم در سزارین قبلی و یا خطر پارگی رحم است بارداری چند قلویی هم یکی از دلایل زایمان سزارین به حساب می آید.

از عواملی که سبب می شود تا ما در نتوان زایمان طبیعی انجام دهد جفت سرراهی است. زمانی که بخشی از دیواره ها به هم وصل می شود مانع از خروج نوزاد از طریق دهانه رحم خواهد شد اما نباید به صورت سزارین انجام شود.

قرارگیری نوزاد در رحم به صورت عرضی می‌توانند یکی از دلایل زایمان سزارین باشد.

زمانی که قرارگیری کودک به صورتی باشد که باسن یا پای او در ناحیه نه رحم قرار گرفته باشد به این حالت بریج می‌گویند که شرایط زایمان‌ طبیعی را فراهم نمی کند.

ابتلای مادر به بیماری های جنسی مثل زگیل و تبخال تناسلی از دلایلی است که سبب می‌شود تا زایمان به صورت سزارین انجام گیرد قابل توجه است که زایمان طبیعی و عبور نوزاد از مجاری زمان می‌تواند زمینه ‌ساز ابتلای نوزاد به این بیماری را هم فراهم کند.

از دیگر عواملی که باعث می‌شود زایمان سزارین انجام شود مشکلات بند ناف در بارداری چندقلویی پارگی رحم پرولاپس بند ناف وزن جنین بیشتر از چهار و نیم کیلوگرم زمانی که جنین در رحم مدفوع کرده باشد.

زایمان هایی که به صورت اورژانسی سزارین لازم دارند دلیل ان  عبارت اند از :

  • پارگی کیسه اب
  • تغییر در ریتم ضربان قلب نوزاد.

آمادگی قبل از زایمان سزارین

برای اینکه به هر دلیلی سزارین را برای زایمان انتخاب کرده‌اید بهتر است قبل از ورود به اتاق عمل آمادگی های لازم را در این رابطه پشت سر گذاشته باشید و راحل را انجام دهید در برخی از بیمارستان‌ها باید از قبل پذیرش بگیرید و پرونده پزشکی را به صورت کامل در اختیارشان قرار دهید تا آن ها بتوانند در روز موعود برای زایمان در بیمارستان حضور داشته باشند.

همین طور در تاریخی که برای پذیرش به شما نوبت دادن تاخیری وجود نداشته باشد زمان پذیرش تمامی وضعیت حرکتی مادر و جنین مورد ارزیابی قرار می گیرد سپس برای ورود به اتاق عمل شما را آماده خواهند کرد انجام یکسری از آزمایشات برای تعیین نوع گروه خونی و بررسی سطح هموگلوبین خون ضروری خواهد بود.

معمولا به جهت پیشگیری از هر نوع عفونت قبل از جراحی به مادر داروی آنتی بیوتیک می ‌دهند تخلیه مثانه قبل از انجام جراحی می‌تواند از احتمال هر نوع آسیبی بکاهد.

از روز قبل نواحی پایین تنه را اصلاح کنید تا روند ورود آن به اتاق این عمل سریع تر رخ دهد در هنگام ورود به اتاق عمل سرم مسکن و لوله برای دفع ادرار به شما وصل می کند دستبند سفید برای شناسایی مادر و دستبند صورتی برای تزریق  دارو به دستتان  مادر وصل می‌کند دستبند دیگری برای شناسایی نوزادتان به شما خواهند داد.

فرم های مخصوص پذیرش و عدم پذیرش انتقال خون را با تأیید و امضاء ارائه می‌ دهند اتاق عمل و تیم جراحی همگی برای ارائه خدمات به شما و فرزندتان کمک می ‌کند تکنسین بیهوشی با نظارت دقیق بر میزان فشارخون اقدام به بیهوشی شما می کند پرده بین صورت و شکم تان کشیده می‌شود و سپس مرحله انجام سزارین آغاز خواهد شد.

ضرورت انجام زایمان سزارین

نوع زایمان با توجه به شرایط جنین و مادر مشخص خواهد شد در صورتی که مادر یک بارداری معمولی و بی خطر داشته باشد معمولا زایمان طبیعی انجام می دهد.

گاهی اوقات سلامت مادر و جنین و در برخی از موارد هر دوی آن ها در معرض خطر است که در این زمان سزارین ضرورت دارد در برخی از موارد ممکن است زایمان سزارین بدون هماهنگی قبلی و در اثر بروز یک سری مشکلات انجام شود به طور مثال ممکن است هنگام زایمان طبیعی مشکلی برای جنین و مادر وجود بیاید که در زمان انجام زایمان سزارین می تواند کمک کند.

تنها به این دلیل انجام نمی‌شود که گاهی اوقات ممکن است مادر خود تمایل به انجام زایمان طبیعی یا سزارین باشد و خود مادر تعیین کننده زایمانش میشود.

عوارض زایمان سزاریان

امروز انجام زایمان سزارین خیلی بیشتر شده است به منظور پیشگیری از بروز عوارض سزارین بهتر است در انتخاب آن دقت کنید برخی از عوارض سزارین ممکن است به دلیل خطای پزشکی اتفاق بیفتد به همین منظور بایستی در انتخاب نوع زایمان دقت لازم و کافی را داشته باشید و برخی از خطراتی که ممکن است با انجام زایمان سزارین پیش بیاید عبارتند از:

  • عفونت
  • عوارض بیهوشی
  • لخته شدن خون در ریه و پا های مادر

آسیب های احتمالی پس از زایمان سزارین

عمل سزارین یکی از جراحی های پرخطر و پر تهاجم است، اما متخصصان گاها مجبور میشوند برای خروج جنین با سلامت کامل برشی عمیق در ناحیه رحم ایجاد کرده تا بتواند پس از ۹ ماه بارداری جنین را با سلامت کامل از رحم مادر خارج کنند.

اما متخصصان این عمل را روشی پرخطر دانسته که باید مراقبت های اصولی پس از انجام آن طی شود تا مادر سلامت خود را به دست آورد و از سایر آسیب‌ ها و مشکلات متعدد در امان بماند.

یکی از آسیب های احتمالی پس از زایمان سزارین خونریزی می باشد که ممکن است در ناحیه بخیه ها اتفاق بیفتد که البته این عارضه کاملاً نادر بوده و در موارد محدود در اثر عدم مراقبت مادر چنین آسیبی رخ خواهد داد.

معمولاً بسیاری از بانوان پس از زایمان سزارین با عفونت در ناحیه بخیه ها مواجه میشوند که این امر باعث میشود مادر مقدار بسیار زیادی آنتی بیوتیک مصرف کرده و به دنبال آن ممکن است مقدار شیر مادر تا حد بسیار زیادی کاهش یابد.

اما باید بدانید که این عوارض خطرات جبران ناپذیر و طولانی مدتی در بدن مادر اعمال می‌ کند و گاها ممکن است عفونت موجود در بخیه ها سبب چسبندگی ناحیه رحم شده و فرد را وارد پروسه های درمانی طولانی می کند.

همواره به شما توصیه می کنیم که پس از انجام زایمان سزارین حتماً مراقبت‌ های گفته شده توسط پزشک را با جزئیات کامل انجام دهید تا از سایر آسیب‌ های احتمالی در امان بمانید.

برخی از بانوان حتی پس از مدت زمان طولانی پس از عمل سزارین ممکن است هنگام سرفه و یا عطسه دردی ناگهانی را در بخش پایین شکم احساس کنند.

این عارضه کاملا شایع است اما خطرناک نبوده و آسیب‌ رسان نمی باشد، اما باید بدانید که اگر عمل سزارین توسط پزشکان ماهر انجام شود احتمال بروز چنین اسیب های بسیار محدود شده و فرد به هیچ عنوان با چنین مشکلاتی مواجه نمیشود.

بر اثر داشتن یک عمل پرخطر و پر ریسک و عدم تجربه کافی پزشک ممکن است آسیب های ذکر شده برای فرد اتفاق بیفتد و ممکن است تا سالیان طولانی شخص با مشکلات متعدد درگیر باشد.

مسئله دیگری که ممکن است هنگام زایمان سزارین برای افراد کمی نگران کننده باشد، تزریق آمپول بی حسی است که در نخاع مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

برخی از بانوان تا چندین ماه بعد از انجام سزارین در ناحیه ی کمر و بخشی از نخاع سوزشی مقطعی را احساس کرده که می تواند ناشی از التهاب داروی تزریق شده باشد.

در هر صورت برای انجام رایمان سزارین باید به مراکز معتبر مراجعه کنید تا در معرض آسیب های احتمال قرار نگیرید.

هر چند که محیط بیمارستان هم محل تجمع انواع آلودگی هاست و مادرانی که سزارین انجام می دهند باید در محیطی کاملا استریل و بهداشتی بستری شوند و به درستی از سلامت آنها مراقب شود.

رعایت همین نکات ساده سبب میشود تا روند زایمان سزارین را با سهولت بیشتر طی کرده و با آسیب ها و عوارض احتمالی و البته خطرناک مواجه نخواهید شد.

خطرات ناشی از گره خوردن بند ناف

یکی از آسیب های خطرناک که ممکن است در دوران بارداری اتفاق بیفتد گره خوردن بند ناف در اطراف گردن نوزاد می باشد که می تواند مانع از خون رسانی درست و دریافت اکسیژن توسط جنین باشد.

بسیاری از متخصصان علت اصلی گره خوردن بند ناف را حجم زیاد آب آمونیاک می‌ دانند که این افراد ممکن است تجربه های تلخ گره خوردن بند ناف دور گردن و دیگر اندام های جنین را تجربه کنند.

باید بدانید که گره خوردن بند ناف تا زمانی که گره کاملا شل باشد خطرناک نبوده و شما می توانید با چکاپ های هفتگی از وضعیت جنین مطلع شوید و اگر این گره سفت شود می‌ تواند سلامت جنین را به خطر انداخته و در موارد نادر باعث خفگی جنین خواهد شد.

باید بدانید که محرومیت جنین از اکسیژن عوارض زیادی را به همراه داشته و در چنین شرایطی نوزاد در هر سنی که باشد باید سریعا از رحم مادر خارج شود.

به طور کلی برای پیشگیری از گره خوردن بند ناف در اطراف جنین هیچ راهکاری وجود ندارد و این فرآیند خود به خود و بدون انجام هیچ گونه اختلال ایجاد میشود.

اما باید بدانید که اگر بند ناف بخشی از اندام حیاتی و گردن جنین را تحت فشار قرار دهد بر میزان ضربان قلب تاثیر داشته و خونرسانی به سایر اندام ها با اختلال مواجه میشود و متخصصان تشخیص می‌ دهند که جنین باید هرچه سریعتر از رحم خارج شده تا آسیب ها و مشکلات جسمانی جبران ‌ناپذیر برای کودک به وجود نیاید.

باید بدانید که گره خوردن بند ناف در اطراف جنین اتفاقی نادر اما خطرناک است که مسئولیت جفت را به خطر انداخته و ممکن است جنین تحت فشار بسیار زیادی قرار بگیرد.

به شما توصیه می‌ کنیم که اگر طبق نظر پزشکان و مشاهداتی که در سونوگرافی انجام میشود جنین در معرض این آسیب قرار دارد از سلامت خود محافظت کرده و هرگونه تکان های اضافه و تحرک بیش از حد را به طور کامل از فعالیت های روزانه خود حذف کنید.

زیرا اگر بند ناف جنین گره بخورد باعث خفگی و مرگ جنین شده و آسیب زیادی را برای مادر به همراه خواهد داشت.

توجه داشته باشید که این اتفاق در موارد نادر و محدود اتفاق می افتد و معمولا در هفته های بالا و از ۳۰ تا ۴۰ هفتگی شایع تر است و بهتر است که هر چه سریع‌ تر اقدامات لازم را برای بررسی دقیق انجام داده و اگر نوزاد شما در معرض گره بند ناف قرار دارد از پزشک بخواهید که در فواصل زمانی کوتاه به طور مرتب وضعیت نوزاد شما را بررسی کند.

اگر بند ناف در جای مناسب قرار بگیرد وضعیت خون رسانی و ارسال مواد مغذی به جنین با اختلال مواجه نشده و روند رشد جنین با کیفیت و سرعت بالا ادامه خواهد داشت.

اما اگر این اتفاق برعکس انجام شود و گره ای در بند ناف به وجود آید و آیا این گره در اطراف جنین قرار بگیرد همه چیز معکوس شده و سلامت جنین به طور جدی با خطر مواجه میشود و در اکثر مواقع منجر به خفگی جنین خواهد شد.

———————————————————–

راه های ارتباطی با دکتر ساره زرع پیما

پیج اینستاگرام دکتر ساره زرع پیما

کانال آپارات دکتر ساره زرع پیما

کانال نماشا دکتر ساره زرع پیما

———————————————————–

دکتر ساره زرع پیما

من دکتر ساره زرع پیما متخصص زنان و زایمان و نازایی هستم، تخصص های من در زمینه های بارداری، جراحی زیبایی زنان و بیماری های زنان است.
درمطب من که در اهواز واقع شده است خدمات بسیاری در این 3 زمینه ارائه میشود.
خدمات کلی ما عبارت اند: لابیاپلاستی، سفید کردن واژن، تنگ کردن واژن، کربوکسی تراپی، درمان مشکلاتی همچون یاِسگی و اختلالات قائدگی، تخصص در زمینه زایمان سزارین و طبیعی و درمان بیماری هایی چون کیست تخمدان، تنبلی تخمدان و… میباشد.

شبکه های اجتماعی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 2 =

بهترین متخصص زنان در اهواز

به طور کلی متخصص زنان و زایمان یکی از پزشکان است که در مسائل مرتبط با سیستم های تولید مثل خانم ها تخصص دارد پزشکان جداگانه در معالجه خانم ‌ها تخصص دارند قرن‌ ها ست که این متخصصان در امور

ادامه مطلب»
آیا عمل لابیاپلاستی بر میل جنسی خانم ها تاثیر می گذارد؟؟
لابیاپلاستی

لابیاپلاستی یکی از شایع ترین جراحی های زنان در قسمت تناسلی شده است که به دلایل مختلفی از قبیل برطرف شدن عفونت های دائم و برای زیباتر شدن و بهبود در روابط جنسی انجام می‌گیرد. برخی از افراد فکر می‌کنند

ادامه مطلب»
زایمان سزارین

همانطور که می دانید هیچ چیز همانند در آغوش گرفتن نوزاد برای مادری که ۹ ماه انتظار او را کشیده است شیرین نخواهد بود. اما برای تحقق یافتن این آرزو نیاز به این است که مراحل زایمان انجام شود امروزه

ادامه مطلب»