بعد از اینکه تست بارداری شما مثبت شد لازم است یک سری کار ها را انجام دهید و حتما به پزشک مراجعه کنید.
اگر هنوز پزشک مورد نظر را پیدا نکرده اید بهتر است به دنبال یک پزشک با تجربه باشید جلسات ویزیت در سه ماههی اول بسیار مهم است و پرورش به بررسی وضعیت عمومی شما در اجتماع می پردازد آزمایش هایی را برای شما تجویز میکند در این مطلب می خواهیم شما را با دوره های بارداری بیشتر آشنا کنیم پس به شما پیشنهاد می کنیم که مطالب زیر را تا انتها مطالعه بفرمایید.
اولین جلسه معاینات بارداری


اگر چه بهتر است بعد از آنکه متوجه شدبد نتیجه بارداری شما مثبت است حتما باید به پزشک مراجعه کنید اما معمولا خانم ها بعد از گذشت یک تا دو ماه از بارداری متوجه آن نمی شوند و به محض تشخیص احتمال بارداری یک تست خانگی انجام می دهند و بعد به پزشک مراجعه می کنند.
این مراجعه معمولا در هفته های ششم تا دهم اتفاق میافتد در اولین جلسه پزشک ممکن است ابتدا برای تایید حاملگی آزمایش خونی برای شما تجویز کند در صورت تایید بارداربودن پزشک با پرسیدن سوال هایی اقدام به تعیین سن بارداری زمان زایمان و تکمیل پرونده تان کنند.
پزشک برای تکمیل پرونده بهداشتی میپرسد ممکن است شامل موارد زیر باشد:
طول دوره عادت ماهیانه تان و اولین روز آخرین عادت ماهیانه تان از شما پرس و جو می کند و در رابطه با عفونت ها و بیماری های آمیزشی که قبلا مبتلا بود یا در حال حاضر مبتلا هستید از شما سوال می پرسد پزشک برای تکمیل پرونده سلامت مادر در رابطه با بیماری های مزمنی که امکان دارد مادر به آن مبتلا باشد مثل فشارخون دیابت و یا بیماری های قلبی پرسوجو میکند همچنین سابقه جراحی بستری شدن در بیمارستان را و اینکه چه داروهایی حساس هستند را در پرونده می نویسد.
برای اطلاع از سبک زندگی و مادر و خطرات احتمالی مرتبط با آن سوالاتی در رابطه با مصرف دخانیات الکل و مواد مخدر از او میپرسد همچنین ممکن است در مورد سابقه آزار جنسی در گذشته خشونت خانگی تحقیق کند بهتر است صادقانه به سوال ها پاسخ دهید تا بتوانید راهکاری برای سلامت در بارداری تان داشته باشید.
از آنجا که برخی از مشکلات میتواند زمینه ارثی باشند لازم است پزشک اطلاعات را در مورد سوابق مشکلات پزشکی خانواده از شما بپرسد و شما باید به درستی آن را در اختیارش قرار داد اگر سابقه سقط جنین تا تولد نوزاد با نقص ژنتیکی یا همچنین زایمان زودرس در خانواده دارید به پزشکتان اطلاع دهید در صورت وجود سابقه بیماری مزمن مثل دیابت در خانواده لازم است آن را در پرونده تان ذکر کنید.
پزشک در اولین جلسه با معاینه مادر وضعیت ریه تیروئید پستان سلامت دهان و دندان را بررسی میکند همچنین با معاینات لگن و واژن وضعیت سلامت لگنی مادر را زیر نظر می گیرد و در ادامه پزشک فشارخون وزن قد مادر را ارزیابی میکند و شاخص توده بدنی او را مینویسد.
پزشک ممکن است از اولین جلسه برخی از مکمل ها مثل فولیک اسید را برایتان تجویز کند باید هر روز دوز مشخصی از آن را مصرف کنید در انتهای جلسه اول معمولا پزشک در مورد سایر جلسات و کار ها و روش هایی که قرار است انجام دهید با شما صحبت میکند همچنین ممکن است آزمایش های تکمیلی برای شما به جهت ایمنی بدن و سلامت خود و نوزادتان برایتان تجویز نماید.
معاینات و آزمایش های سه ماهه اول


ماه های اول بهتر است یا در هر ماه به پزشک مراجعه کند در این جلسه پزشک آزمایش ها را بررسی میکند و آزمایش های دیگری را برای او تجویز میکند از جمله این آزمایش ها عبارتند از آزمایش خون که احتمال اینکه یک آزمایش خون کامل را برای شما تجویز کند بسیار زیاد است.
نتایج این آزمایش می تواند به سلامت شما کمک کند و با استفاده از این آزمایش گروه خونی rh خون آنتیبادی ها را بررسی می نماید همچنین آزمایش خون کامل به بررسی کمخونی عفونت های احتمالی در بدنتان پی میبرد در آزمایشهای خون تقاضای بررسی میزان ایمنی بدن شما نسبت به بیماری مانند هپاتیت به و سرخه بررسی خواهد شد.
اگر شما روابط جنسی پر خطر داشته اید پزشک میتواند در این آزمایش پزشک بیماری های امیزشی مثل هپاتیت را عرضه میکند همچنین آزمایش قند خون به پزشک اطلاعات لازم را در رابطه با دیابت شما می دهد همچنین پزشک برای بررسی وضعیت سلامت و یا پی بردن به عفونت مجاری ادرار به شما آزمایش کامل ادرار شامل کشت ادرار و آنالیز ادرار را خواهد داد.
پزشک وجود خون پروتئین و قند را در ادرار می سنجد و در صورت وجود قند در ادرار شما کار های لازم برای تشخیص دیابت را انجام خواهد داد معمولاً در اولین جلسه معاینات قبل از بارداری با شما در رابطه با آزمایش غربالگری و به طور مشخص غربالگری های اجتماعی اول گفتوگو میکند آزمایشهای غربالگری برای تشخیص و نقص های مادرزادی و کروموزومی استفاده خواهد شد انجام آزمایشهای غربالگری با پیشنهاد پزشک کمک میکند که در صورت وجود هر نوع نقص تصمیم درستی بگیرید.
آزمایش غربالگری سه ماهه اول احتمال وجود اختلالات کروموزومی نشان میدهد با استفاده از سونوگرافی مایه پشت گردن جنین بررسی میشود و آزمایش خون سطح هورمون ها و سطح پروتئین و پلاسمای خون مادر را میسنجد.
این آزمایش معمولا بین هفته ۱۱ و سیزدهم تجویز میشود آزمایشگاه های خانم های باردار را در دو گروه کم خطر قرار می دهد و پزشک با دریافت جواب غربالگری ها تقاضای آزمایش های دیگری در سه ماه دوم به شما می دهند.
ممکن است انجام آزمایشهای غربالگری در سه ماهه دوم توصیههای باشد که پزشک به شما کند به این شکل که اگر نتیجه غربالگری شما در گروه پر خطر قرار گرفته باشد پزشک به احتمال زیاد یکی از آزمایش های آمنیوسنتز و نمونه گیری از پرز های جفت را برای زنان تجویز می کنند.
آزمایش خون غربالگری سه ماه اول در گروه کم خطر قرار دارد ولی شما سونوگرافی ان تی را همزمان با این آزمایش را انجام نداده باشید باز هم غربالگری سه ماهه دوم در فاصله هفته پانزدهم تا هفدهم برای شما تجویز میشود.
پزشک احتمالا در معاینه پزشکی در سه ماههی اول در رابطه با تغذیه سالم غذایی که نباید بخورید افزایش وزن ویتامین های لازمه بدنتان در دوران بارداری و مشکلات شایع در اوایل بارداری با شما صحبت خواهد کرد و توضیحاتی را در اینباره به شما خواهد داد.
علائم هشدار دهنده آن را به شما می گوید نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارید یا خیر به شما کمک میکند که بتوانید بهتر در خود مراقبتی دخیل باشید و نقش مهمی در سلامت کودک خود داشته باشید می توانید سوال ها و نگرانی هایتان را در هر جلسه مراجعه با پزشک خود در میان بگذارید پزشک به شما کمک خواهد کرد تا از میزان نگرانی های تان کم شود همچنین ممکن است واکسن آنفولانزا را با شروع فصل پاییز برای شما تجویز می کند
بهداشت دهان و دندان
با توجه به اهمیت مراقبت از دندان در زمان بارداری خانم های باردار بهتر است در طول حاملگی خود حداقل یک بار توسط دندانپزشک معاینه شوند با پیشرفت حاملگی به علت افزایش سطح هورمون ها ممکن است باعث متورم شدن دندان و لثه های شما شود و خون ریزی کند مراقبت از دندان در دوران بار داری بسیاری مهم است
———————————————————–
راه های ارتباطی با دکتر ساره زرع پیما
پیج اینستاگرام دکتر ساره زرع پیما
کانال آپارات دکتر ساره زرع پیما
کانال نماشا دکتر ساره زرع پیما
———————————————————–